Rajoles ceràmiques de la casa del c/ Calvari, 20-22
Ripollet

Nucli urbà de Ripollet (08291)
    c/ Calvari, 20-22

J Douet

Conjunt de sis rajoles ceràmiques quadrades sense pigmentar aprofitades amb caràcter commemoratiu, que es conserven a la part central de la façana de l'edifici del carrer Calvari, 20-22. Es troben disposades en ordre de 1, 2, 1 i 2 rajoles, creant una composició vertical . Les inscripcions són: IPH / rajoles amb símbols de la Sagrada Família / JOAN FUSTA / 1791.

També es troba una finestra gòtica incorporada a la mateixa façana, de la casa Cal Mistre, c/ Calvari, 22, amb una fitxa separada.

Un conjunt de sis rajoles originals de finals del segle XVIII procedents de la casa de Cal Panxa, situada al c/ Calvari, núm. 20. Aquestes rajoles ja eren instal·lades a l'antiga casa i avui incorporades a la façana restaurada. Cal Panxa va ser una casa de tipologia popular del s.XVIII que patí importants reformes a la dècada del 1980.

CASANOVA I QUEROL, E i FONDEVILA I GUINART, Mª À (1992) Descobrir Ripollet, patrimoni contemporani, Barcelona, pp. 52-3.