Primer turó a l'esquerra passada la via del tren
Els Prats de Rei

Planes del Trullàs-Trossos del Mir
    Al cim d'un petit turó boscós.

XI-XII
    Regular
    No s'aprecia la conservació de restes en superfície i el material arqueològic és molt escàs i rodat.
    Sí, CC.AA 12013
    08169A002000060000IG
    Jordina Sales Carbonell

Es tracta d'un jaciment identificat només a partir d'uns pocs fragments de ceràmica grisa datada genèricament dins l'Edat Mitjana localitzats al cim d'un turonet. Atesa la situació del jaciment als peus d'un camí força antic, no es podria descartar una funció de control de pas per a aquest assentament, tot i que la desconeixença del tipus d'estructura relacionada amb els escassos fragments de ceràmica apareguts fa molt difícil qualsevol tipus d'interpretació per a aquest jaciment arqueològic.

El jaciment va ser localitzat l'any 1999 per membres de la Secció d'Arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada. Els materials es troben dipositats al Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia.

-SERRA GARCIA, Josep (2001): 'Primer turó a l'esquerra passada la via del tren', Els Prats de Rei (Anoia). Inventari del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya.