Pou de glaç de la riera de Conangle
Balsareny

Sector sud del terme municipal. Gairebé al límit del termenal amb Sallent.
    Emplaçament
    Carretera de servei lateral a l'Eix del Llobregat (C-16z) al km. 65,1, a l'alçada de cal Negret, prendre camí al NE uns 200 m i després seguir el camí de la Séquia direcció sud, travessar l'aqüeducte de Conangle i prendre un corriol al nord, uns 5
    294

41.83522
    1.87375
    406486
    4632094
    08018 - 333
    Ha perdut la cúpula i té esllavissades a la paret nord.
    08018A001000140000DX
    Jordi Piñero Subirana

Pou de glaç situat a la riba dreta de la riera de Conangle, en un coster obac uns 30 metres al sud de la riera. Cap a llevant, a uns 70 metres hi ha l’aqüeducte de Conangle, de la Séquia de Manresa, i uns 300 metres al sudest la masia de la Torre de la Roca, ja en terme de Sallent.

Seguint la tipologia habitual, el pou consisteix en una construcció soterrada de planta circular. Se’n conserva tota l’estructura menys la cúpula que cobria el pou. De la cúpula només se n’insinua l’arrencada en un costat. La part nord dona a un desnivell del terreny; per això en aquest sector la paret del pou queda al descobert i es troba força més esfondrada. En l’estat actual no s’observa cap obertura d’entrada ni cap finestra. Probablement, doncs, l’accés es feia per la part superior. El pou mesura uns 5 metres de fondària per uns 5 metres de diàmetre interior.

Fa uns anys el pou es va netejar.

No coneixem notícies documentals d’aquest pou. Com la majoria de pous de glaç, devia construir-se al segle XVIII o principis del XIX.