Pou de gel del Castell de Mediona
Mediona

Entre la riera de Mediona i el Castell de Mediona.
    Al sud-oest de Sant Pere Sacarrera.

Només se'n conserva la meitat i té la cúpula esfondrada.
    BCIN
    Delimitació de l'entorn del BCIN del Castell de Mediona (registre 1040-MH-E) en base a l'Acord de Govern 198/2019.
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Pou de glaç de planta circular, d'uns 8 metres de diàmetre, construït de pedra irregular de grans dimensions. Malgrat que bona part de la construcció es troba ensorrada, s'hi aprecien elements com ara els capbiguers.

L'obtenció i conservació de neu o glaç va ser una activitat important en la societat preindustrial, ja que l'elaboració i conservació de productes alimentaris o medicaments en depenien. La ubicació d'aquest pou de gel es beneficia de la proximitat de la riera de Mediona i de trobar-se en una obaga, de manera que es podia obtenir glaç mitjançant la presència de cadolles per després conservar-lo gràcies a la inèrcia tèrmica d'aquesta estructura encaixada en el terreny.