Pou de can Martorell
Dosrius

Camps de can Martorell - Zona de Dosrius
    Al sud-oest de la masia de can Martorell, en un dels talussos que aterrassen els camps

Adriana Geladó Prat

Estructura aïllada integrada en un dels talussos del terreny que l'envolten. Presenta una planta quadrada i està coberta amb una petita volta d'arc rebaixat bastida amb maons plans. Una obertura d'arc rebaixat dóna accés a l'interior, que connecta amb una mina de planta rectangular que marxa en direcció nord, actualment plena de terra. L'accés conserva una de les frontisses de ferro que en origen tancaven l'obertura.

L'estructura està integrada dins de les propietats de la masia de can Martorell, situada damunt seu. Probablement, el pou fou construït a finals del segle XIX per la Companyia d'Aigües de Barcelona, en relació a les obres de canalització de les aigües de Dosrius cap a Mataró i Barcelona. S'alimentava a través de la mina més important i punt inicial de la galeria de conducció anomenada Galeria Vella, ubicada a la finca de la masia de ca l'Estapé. En aquest punt es recolliria l'aigua provinent de la riera de Canyamars amb la construcció d'un barratge anomenat Batllori.