Porxos Plaça de les Fonts
Olesa de Montserrat

Plaça de les Fonts

XIII-XIX
    Pla Especial de Protecció d'Olesa de M (14/06/94)
    Jordi Piñero Subirana

Casa situada a la Plaça de les Fonts que forma un cos avançat amb una poxada respecte a l'alineació de la resta d'habitatges. La façana adopta una distribució en tres eixos, sustentats cadascun en una arcada del porxo i amb balcons al primer i segon pis. Les arcades del porxo tenen com a base uns pilars fets amb carreus regulars però que han sofert diverses refaccions, mentre que els arcs, de mig punt i lleugerament rebaixats, són fets amb maó. La resta de la façana, acabada amb terrat, és arrebossada i pintada. L'interior del porxo és cobert amb voltes d'aresta mixtes.

Segons consta en el capbreu de 1548, en una nota marginal, l'any 1299 es va donar permís a Guillem Coscoll per edificar un porxo amb quatre arcades a la plaça de les Fonts. De tota manera, l'edifici deu haver sofert nombroses modificacions. L'any 1850 els arcs es trobaven deteriorats i foren restaurats en la seva totalitat.

Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà. Butlletí mensual. 1989: núm. 44.
    FUSTÉ, Ramon; GALLOFRE, Isidre (1980). Inventari de protecció del patrimoni cultural europeu. Arxiu històric COAC.