Porxo de cal Ponis
Saldes

L'Espà. Feners. 08697 SALDES
    Nucli de Feners.

Regular
    Tot i que es conserva l'estructura general, l'interior es troba en estat d'abandó degut al desús de fa anys.
    Cortés Elía, Mª del Agua

Pallissa i corts ubicades al costat del conjunt fortificat de Feners. El conjunt està format per dos edificis que estan disposats en angle recte, amb una era a la part central que esta tancada per aquest edificis i per un muret al voltant. El de la banda de tramuntana, de planta i pis, cobert amb teulada a doble vessant amb carener perpendicular a la façana principal que s'obre a migdia, a l'era. L'edifici té els murs exteriors massissos de pedra, mentre que la façana principal està formada per dos pilars de maó i pedra. L'estructura interna que suporta el pis i la teulada és també a base de pilars. La façana del pis té parts tancades amb envans que no arriben al sostre, per tal de facilitar la introducció de les bales de palla. L'altre edifici és de planta i pis, cobert amb teulada a un vessant i amb la façana que dóna a l'era oberta i tancada amb taulons de fusta al pis, seguint la tipologia de les pallisses de la zona. L'era és enrajolada i la porta d'accés al conjunt és allindada amb teulades de teula àrab a doble vessant.

Aquesta pallissa es construiria en l'època d'apogeu de l'agricultura, el segle XVIII, igual que altres pallisses a l'entorn, cada una relacionada amb una de les cases del conjunt de Feners.