Portal del nou edifici de Cal Motis
Begues

Carrer Major, 16 - 18

Neoclàssic
    Xavier Esteve

Portal d'entrada al nou edifici que s'aixeca sobre el lloc on s'ubicava la casa coneguda com a Cal Motis. Aquest portal, d'arc carpanell molt rebaixat, conserva les dovelles originals dels muntants i l'arc, de roca calcària. A la dovella central hi ha un escut amb les inicials "J·P·F" emmarcades en una orla, als extrems superiors de la qual hi ha les xifres que composen la data "1874".

Al text refós de la normativa urbanística del PGOU (desembre de 2007), apareix Cal Motis, enderrocat.

Aquest portal procedeix possiblement d'una antiga casa de la Clota. Es va traslladar per a servir com a portal de la casa coneguda com a Cal Motis, situada al número 16 del carrer Major de Begues. Cal Motis, però, fou enderrocada el juliol de l'any 2003. A l'edifici que es va aixecar al seu lloc s'ha reubicat el portal.

L'EIXARMADA. Butlletí del Centre d'Estudis Beguetans. Núm. 9, abril de 2004, p. 1-2.