Pont ferroviari del camí del Ral
Malla

Sobre la riera de Tona i el camí

Estructural
    ADIF. Carrer Sor Angela de la Cruz, 3. E-28020 Madrid.
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

El pont ferroviari del camí del Ral permet salvar la riera de Tona i el mateix camí. Està format per un sol tram d'estructura metàl·lica en forma de gelosia que descansa sobre dos estreps fets de carreus i de formigó. La part superior del tren, per on circula el ferrocarril, està protegida amb una barana de ferro.

Una part del pont es troba en terme de Malla i l'altra de Taradell.

La línia del ferrocarril de Barcelona a Sant Joan de les Abadesses va construir-se de forma intermitent entre els anys 1844 i 1880. Entre els anys 1870 i 1880 la companyia la Maquinista Terrestre y Marítima va construir una cinquantena dels ponts de la línia, molts dels quals van ser substituïts durant la dècada de 1930 per uns que podien sostenir més pes. El pont de Malla va ser un dels que van reemplaçar-se en aquest moment i a nivell constructiu és molt semblant al de Can Palau de la Garriga.

CANTARELL, C.; PLANAS, J. (2000). "El pont del ferrocarril de can Palau (la Garriga"), Lauro, núm. 18. Granollers: Museu de Granollers.