Pont de ca l'Eixut
Vallirana

Carretera N-340, km. 1233 - Casetes Julià
    A l'entrada al raval de les Casetes Julià, davant de la casa de ca l'Eixut

Estructural
    Administració General de l'Estat (AGE)
    Adriana Geladó Prat

Petit pont aïllat damunt del torrent de ca l'Eixut. Està format per un sol arc de mig punt bastit amb maons disposats a sardinell, amb l'intradós completament arrebossat. La resta de l'estructura està bastida en pedra de diverses mides disposades en filades regulars i lligada amb morter. La part superior o tauler està format pel propi paviment de la carretera, delimitat amb baranes de ferro.

Al final de la guerra Civil, durant la retirada de les tropes republicanes, es va donar l'ordre de fer volar tots els ponts de la carretera per dificultar el pas dels enemics i afavorir la retirada. Molt probablement aquest pont també fou volat.

AMICS DE VALLIRANA (2007). La Vallirana del segle XX. Imatges i Memòria. Vallirana: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, p. 28, 219. OLLÉ, Francesc (2014). Episodis de guerra, entorn de pau. La Vallirana dels anys trenta. Vallirana: Nèctar editorial, p. 106.