Pont 2 de la Mina Maria Teresa
Vallcebre

Mina Transversal Maria Teresa

Ajuntament de Vallcebre
    OPC - María del Agua Cortés Elía

Pont dels anys 1950 que creua el Torrent del Forat Negre per accedir a la mina Maria Teresa i a les tremuges. Hi ha altres dos ponts que també serveixen per accedir-hi. Aquest pont te un sol arc de formigó encofrat sobre suports laterals de pedra calcària i ciment. Hi ha un contrafort al lateral nord.

Tres ponts relacionats amb la mina Transversal Maria Teresa que va obrir l'any 1955. Els principis dels seixanta cada dia entraven prop de 500 treballadors i s'extreien més de 100,000t de carbó d'aquesta mina. Amb la unificació de les galeries de les mines de Vallcebre amb les galeries de les mines de la Consolació (Cercs) i del Collet (Guardiola de Berguedà) hi havia una infraestructura minera important a l'entorn de la bocamina: tallers, oficines, dutxes, estació transformadora, xarxa ferroviària, locomotores.