Plaça d'Ocata
El Masnou

Plaça d'Ocata

BCIL (PGOM 1992 i Llei 9/93 del Patrimoni)
    Ajuntament del Masnou (Passeig Prat de la Riba, 1)
    Jordi Montlló Bolart

Espai públic de planta quadrada delimitat pel carrer Mestres Villà a migdia, el carrer Jaume I al nord i per façanes de cases en els costats de llevant i ponent. Des del carrer Mestres Villà s'hi accedeix, per superar el desnivell, a través d'una escala ascendent amb una font al lateral dret. Des del carrer Jaume I s'hi accedeix a través d'una escala descendent. A cadascun dels seus costat s'aixequen sengles construccions de planta rectangular d'una sola planta amb la coberta plana. Al costat NE hi ha el monument a Ramon Trias Fargas i en el costat NO hi ha una altra font i l'entrada a les mines d'aigua.
    Als laterals de llevant i ponent de la plaça hi ha dues alineacions d'arbres (plataners) i bancs de fusta paral·lels a les façanes d'habitatges. El paviment és de panots de colors blanc i vermell, fent dibuixos geomètrics.

Al segle XIX s'hi feia mercat.