Plaça carbonera
Montseny

Camí del Pla de les Puces
    S'agafa des del camí que va de les Illes a Sant Marçal.

Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Plaça carbonera situada prop del camí que va de les Illes a Sant Marçal Es tracta d'un espai semicircular situat en una zona amb desnivell, que queda sostingut per un mur de pedra seca. La plaça era utilitzada per apilar-hi la llenya per obtindre'n carbó.

El carboneig és una activitat amb molta tradició al poble de Montseny, a les zones de bosc on l'agricultura s'havia de complementar amb altres activitats. Els carboners feien llargues estades als boscos on treballaven, on tallaven la llenya i la cremaven per obtenir el carbó. Aquest era traslladat muntanya avall amb l'ajut de matxos, des d'on es distribuïa a pobles i ciutats. A mitjans del segle XX, amb la introducció de nous combustibles, l'activitat va extingir-se.