Pla de la Quintana Calldetenes

Osona
Entorn rural de Calldetenes (08506 Calldetenes)
Des Sant Martí de Riudeperes agafar el camí que mena a la Sauleda nova, a l'esquerra.

Coordenades:

41.92319
2.31322
443054
4641476
08037-68
Patrimoni natural
Zona d'interès
Bo
Les amenaces que planen sobre aquest espai estan relacionades amb la proliferació de plans urbanístics i d'aprofitament del sòl industrial
Inexistent
Fàcil
Productiu
Privada
Ref. cad.: 003A00060
Raquel Valdenebro Manrique

Plana formada per camps de conreu existents entre el Casal de d'Altarriba i el mas de la Quintana, que pertany al municipi de Sant Julià de Vilatorta, al cantó Sud-est del terme municipal de Calldetenes. Es tracta d'una superfície ocupada bàsicament pel conreu del blat de moro i farratges. Es troba delimitat pel camí que des de la casa de la Quintana mena a la casa nova de la Sauleda, i que era l'antic camí ral de Vic a Girona, des d'allà amb el camí que des de la casa nova de la Sauleda mena a Sant Martí de Riudeperes, i des d'allà pel Torrent de Sant Martí fins al Casal d'Altarriba. El seu valor natural és bàsicament paisatgístic, ja que forma part de les planes que des de la C-25 fins a les primeres urbanitzacions de Sant Julià de Vilatorta, conserven encara l'aspecte de paisatge rural format per camps de conreu oberts al llarg dels segles. Com a element perturbador cal remarcar la presència d'un polígon industrial existent al sud-est dels plans, ja en terme de Sant Julià de Vilatorta.

AA.DD. ( 1995) Calldetenes. Imatges en el temps. Primera part (1911-1960). Ajuntament de Calldetenes. Calldetenes VILAMALA I SALVANS, J (2002) De Sant Martí de Riudeperes a Calldetenes. Passat i present d'un poble viu. Ed. El Mèdol. Calldetenes.