Pineda de la Font del Ferro
Castellolí

A l'entorn de la font del Ferro.

Espècimen botànic
    Catàleg de béns a protegir POUM 2014. Fitxa 34. Element natural.

Es tracta de la pineda que envolta la font del Ferro.
    Està formada per pinassa (Pinus nigra sub. Salmanii), situada just al davant i a l'entorn de la font, alguns individus dels quals superen els 30 m d'alçada, i per pi roig (Pinus sylvestris), amb exemplars de mides considerables.
    Aquest indret destaca per la seva bellesa natural i pel joc de llums i ombres que es produeix a les capçades dels arbres.

La pineda de la Font del Ferro forma part del projecte mediambiental de la Unió europea "Projecte Life + Pinassa", que treballa sobre la gestió sostenible per a la conservació dels boscos de pinassa de Catalunya (Xarxa Natura 2000).

MACIÀ i MARTÍ, D. (1992). "Arbres de la comarca d'Anoia: singulars i monumentals". Quaderns d'introducció a la naturalesa, 4. Igualada: Consell Comarcal de l'Anoia, p. 34-35.