Pessebre vivent
Canyelles

Nucli antic
    Nucli antic

P. Barbado. OPC

Representació nadalenca amb la participació, en la darrera edició, d'un total de 224 figurants amb més de 50 voluntaris. Es realitza durant un cap de setmana sencer previ al Nadal i es representa la història del naixement del infant Jesús.

Ha passat a formar part de l'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, una fita molt important que li dona un grau de qualitat molt elevat.

A Canyelles en els anys 60 s'havien fet representacions del pessebre en espais propers al castell de Canyelles i en el casc antic del poble; desprès aquesta tradició es va anar perdent, fins arribar a fer la obra dels "pastorets" dins de la Sala Multicultural. L'any 2006, es va començar a treballar per recuperar la tradició popular i cultural de realitzar un pessebre vivent tal i com es feien en temps passats i obrir més el ventall de ciutadans que volien participar en la execució dels pastorets, però que degut a la infraestructura de la Sala Multicultural no ho permetia. Aquests anys previs, amb l'execució dels pastorets, van promoure la motivació i l'entusiasme entre els participants, duent-los a iniciar el disseny d'un pessebre vivent representatiu del poble de Canyelles. En aquell moment dins de la comarca del Garraf, d'aquesta tradició només se'n parlava de Canyelles, i es va decidir recuperar-la, ja que oferia una singularitat especial entre les poblacions veïnes de la comarca. L'any 2007 es va fer realitat la primera edició del pessebre vivent. Es van arribar a 100 figurants repartits en diferents quadres del pessebre i en escenografies diferents ubicades i escampades pel nucli antic del poble.