Penó de Santa Llúcia
Santa Fe del Penedès

A la casa ubicada al Carrer Migdia, 3, 08792

L'estampa de paper on es representa Santa Llúcia presenta diverses esquerdes.
    Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Pl. de la Vila 11, Sant Feliu de Llobregat
    Oriol Vilanova

Penó o estendard utilitzat en processons el dia de Santa Llúcia (13 de desembre). De forma rectangular, té unes dimensions de 50 cm d'alçada x 48 cm d'amplada. La vora de la part superior està cosida al voltant del pal horitzontal del estendard, mentre que la vora inferior presenta cosida una banda blanca paral·lela. A l'anvers del penó es veu, al centre, una estampa de Santa Llúcia, representada amb els seus atributs tradicionals: la palma del martiri i una safata amb dos ulls. Aquesta estampa és de paper, està emmarcada per una vora de tela daurada i està cosida al fons de l'estendard, de color vermell fosc, amb una vora prima de tela daurada. El revers de l'estendard no presenta cap imatge o decoració de cap tipus.