Pallissa de la plana del Carulla
Veciana

Segur
    En e PK 8 de la BV-1001.

XIX - XX
    abandonada des de fa força temps, no conserva la teulada.
    Jordi Montlló Bolart

Antiga pallissa situada a les planes del Carulla, a Segur. És de planta quadrangular i no conserva la coberta, que era de teules àrabs. Pels paraments s'observa clarament com primerament havia tingut una coberta a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia; però que una reforma posterior que aixeca l'alçada de la paret posterior i refà la coberta, ara a un vessant amb les aigües desguassant a la façana principal. És possible que aquest canvi tingui a veure amb la cisterna i pou que hi ha al costat sud-oest i servis per aprofitar millor l'aigua de la pluja,
    Els paraments antics estan arremolinats o arrebossats, mentre que la reforma posterior és de pedra vista. Es conserva el pilar central per suportar la coberta amb encavallada. A la façana septentrional hi ha un annex fet de pedra vista en forma rectangular.

Les pallisses, com els coberts i alguns corrals o barraques formen part del paisatge agrícola d'aquest territori i aquest tipus de construccions mantenen uns formats inalterables al llarg del segles, mantenint la seva integració en el paisatge.