Ortiga morta groga (Lamium galeobdolon (L.)
Vilassar de Dalt

Torrent d'en Cuquet

Espècimen botànic
    Jordi Montlló Bolart

Espècie localitzada en forma d'erol en un herbassar sota la font d'en Mamet, al torrent de Can Cuquet, al marge d'una verneda. Es tracta d'una planta perenne de fulles grosses que pot arribar a mesurar entre 40 i 80 cm d'alçada. Es pot identificar per la corol·la, de color groc, de 15 a 25 mm de llarg. Els pètals estan fusionats amb un tub llarg i dos llavis.

Aquesta planta és pròpia de l'estatge montà plujós, i és comú de la Vall d'Aran - Alta Ribagorça i Ripollès - Garrotxa. Va ser identificada per primera vegada el 23 d'abril de 2012 per M. Guardiola.

GUARDIOLA, Moisès (2013). Cartografia digital dels hàbitats CORINE i dels Hàbitats d'Interès Comunitari (HIC) del Parc de la Serralada Litoral, escala 1:10.000. Ed. Grup de Geobotànica i Cartografia de la Vegetació de la Universitat de Barcelona.
    GUARDIOLA, M.; GUTIÉRREZ, C.; PÉREZ-HAASE, A.; JOVER, M.; CORBERA, J. (2009). Les plantes al·lòctones del sector central de la Serralada Litoral catalana (Territori comprès entre el riu Besòs i la Tordera) ,dins revista L'Atzavara, núm. 18. Pàgs. 89 a 100. Ed. Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró.
    LOIRE, Roser (2001), Conservació de la diversitat biològica al Parc de la Serralada Litoral,dins revista L'Atzavara, núm. 9. Pàg. 66. Ed. Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró.
    SÀEZ, Ll.; AYMERICH, P.; BLANCHÉ, C. (). Llibre vermell de les plantes vasculars endèmiques i amenaçades de Catalunya. Ed. Argania Editio.
    TARRUELLA, Xavier (2000) El projecte Flora Amenaçada. Un pas per a la preservació de la biodiversitat del Parc Serralada Litoral, dins Revista Ipsa Arca, núm. 3. Ed. Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt.