Oficines de Borgonyà
Sant Vicenç de Torelló

Colònia Borgonyà
    Davant de la carretera de Borgonyà a Torelló

BIPCC (PMU-1 Borgonyà , DOGC 24/04/2006)
    Antoni Rodríguez Fernández / Marta Lloret Blackburn

Les oficines de Borgonyà estan situades entre la carretera de Borgonyà a Torelló i l'Edifici industrial E1. És una nau de planta rectangular, d'un sol nivell d'alçat i la coberta a dos vessants de teula romana. Les façanes de migdia i tramuntana s'obren amb nombroses obertures d'arc rebaixat emmarcades amb ceràmica, de les mateixes característiques que el portal i finestral que hi ha situat a la cara est. La imbricació ceràmica del ràfec es prolonga fins a la façana de llevant en forma de cornisa. A la façana de ponent trobem adossat un cos de construcció posterior, de mateixa alçada i coberta. Consta de pilastres i un coronament de maó vist, entre les que s'intercalen obertures d'arc pla arrebossat. El revestiment dels murs és arrebossat, amb uns sòcol de pedra en el cos afegit.

Les oficines i la porteria de la colònia Borgonyà es van construir durant el primer terç del segle XX, coincidint amb la primera ampliació del conjunt. Va ser ampliat pel costat de ponent al voltant de la dècada de 1940.

COLOMER, P. [et al.]. (1996). Borgonyà: una colònia industrial del Ter (1895-1995). Vic: Eumo Editorial.