Nius de metralladores II Montgat

A la platja, entre la riera d'en Font i el torrent de la Foguera
A la desembocadura de la riera d'en Font i a la desembocadura abans de la rotonda de la B-20

S'hi han fet pintades vandàliques.
Direcció General de Ports, Aeroports i Costes
Marta Lloret Blackburn

Són dos nius de metralladores que es troben situats a la platja de Monsolís. Es tracta d'estructures de pedra i formigó, una de forma cilíndrica i l'altra esglaonada, obertes amb tres espitlleres horitzontals. No se n'ha localitzat l'accés.

Les coordenades UTM es corresponen al niu esglaonat del costat de la desembocadura de la riera d'en Font. Les coordenades del niu de planta circular són: 440950 (X), 4591445 (Y).

Els nius de metralladores són construccions bèl·liques on s'hi instal·laven metralladores pesades. Es situaven a primera línia de combat per a defensar els punts d'artilleria dels atacs enemics. Els nius de la platja de Montgat es van construir durant la Guerra Civil, flanquejant el punt estratègic de l'artilleria pesada. Aquesta es localitzava a les Bateries.