Nius de metralladores I Montgat

A la platja, davant del Turó de Montgat

Regular
L'interior es troba pràcticament cobert de terra. Dos dels cilindres superiors estan trencats. S'hi han fet pintades vandàliques.
Direcció General de Ports, Aeroports i Costes
Marta Lloret Blackburn

Es tracta de dos nius de metralladores situats sota el Turó de Montgat, alçats sobre el nivell de la platja. Són estructures de formigó de planta circular amb un òcul a la part central, on anava situada la metralladora. Tenien aquesta forma perquè la metralladora pogués fer un gir de 360º. A la part posterior hi ha l'accés. A sobre hi ha quatre petits cilindres de formigó, sobre els quals hi podria haver hagut una coberta. També hi veiem l'any 1937 inscrit.

Els nius de metralladores són construccions bèl·liques on s'hi instal·laven metralladores pesades. Es situaven a primera línia de combat per a defensar els punts d'artilleria dels atacs enemics. Els nius de la platja de Montgat es van construir durant la Guerra Civil, flanquejant el punt estratègic de l'artilleria pesada. Aquesta es localitzava a les Bateries.