Necròpolis de Collderamona
Aiguafreda

Serra de l'Arca

IX-XII
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

En una zona propera al camí antic del Brull a Aiguafreda s'hi va localitzar una necròpolis constituïda per sis tombes. No s'hi va trobar material associat que permetés determinar-ne una cronologia, tot i que a la Carta Arqueològica consta com a medieval.

A l'Inventari del Patrimoni Arqueològic de la Generalitat s'ha denominat erròniament Collderomanes.

Va ser descoberta per un pagès de Seva i documentada per Joan López.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic. Aiguafreda (Vallès Oriental). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.
    Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc del Montseny. (2008).Inventari del Patrimoni Construït del Montseny. Àrea d'Espais Naturals. Diputació de Barcelona.