Música del Carnavarcles
Navarcles

Música i dansa
    Ramon Fonts
    Jordi Piñero Subirana

Ramon Fonts va composar aquesta música pròpia per al carnaval de Navarcles, anomenat Carnavarcles. La música sona durant els moments més característics de la festa. És una peça instrumental moderna inspirada en la música d'arrels tradicionals.

La música del Carnavarcles ha estat inclosa en el CD editat per l'Ajuntament "Les cançons de Navarcles", on se'n fa una versió interpretada pel conjunt Fus (Jaume Viader, Samuel Alonso, Lluc Madurell i Susanna Codina).

El carnestoltes s'havia celebrat a Navarcles com a mínim al segle XIX i també durant la segona República. També es feia una festa de l'arròs. Després de la Guerra Civil la festa va deixar de fer-se i el carnestoltes no fou recuperat fins els anys vuitanta, pel primer Ajuntament democràtic. Ramon Fonts va compondre la música de la festa, anomenada Carnavarcles.

(2001) Les cançons de Navarcles. CD editat per l'Ajuntament de Navarcles.