Pintura mural de l'escola Escursell i Bartalot
Ripollet

XXI
    Javigaar, David Fontanals i els estudiants de 6è de l’Escola Escursell i Bartalot
    Ajuntament de Ripollet
    Rosa Gasol (OPC) i Paula Solé (CIP Molí d’en Rata)

El Mural de l’Escola Escursell és un plànol de Ripollet, elaborat com a record de les tres classes de 6è del centre, en el seu últim curs a l’escola.

Art urbà

Javigaar i David Fontanals van guiar als alumnes pels relats del seu llibre “El Petit Ripollet”, i a través de diverses sortides pel municipi durant el curs, van descobrir què s’amagava darrera dels indrets més característics del municipi. En el mural hi van representar els equipaments, espais i edificis que van escollir per la seva història i les seves vivències personals.

- AVECILLA, N. i GASOL, R. (2023): Preventive conservation of street art in Ripollet (Barcelona). A: 20th Triennial Conference ICOM-CC 2023, València.

- GASOL, R. i PÉREZ, M. (2023): Creació d’un protocol de conservació preventiva per a l’art mural urbà de Ripollet (Barcelona). XVII Reunió Tècnica de Conservació i Restauració. A: L’evolució de les especialitats en conservació-restauració: nous reptes i perfils professionals. Barcelona: CRAC, 2023, p. 295-301.