Pintura mural de l'Any Clavé
Ripollet

Al Parc de l’Anselm Clavé, Carrer de Montcada, 32

XXI
    Ajuntament de Ripollet
    Rosa Gasol (OPC) i Paula Solé (CIP Molí d’en Rata)

Fer arribar la cultura a les classes populars és el motiu principal del mural dedicat a Josep Anselm Clavé, polític, compositor i escriptor català, fundador del moviment coral a Catalunya i impulsor del moviment associatiu. L'esperit del seu llegat és molt present a la història del municipi i també a la pròpia ciutat, on té dedicat un parc, un carrer i una escola.

Art urbà

L'any 2017, amb motiu de la celebració de l'Any Clavé a Ripollet, i el 140 aniversari de la Societat Coral 'El Vallès', es va restaurar el monument instal·lat l'any 1977 i es va millorar l'estètica del parc d'Anselm Clavé. Aquesta obra compta amb la frase de Clavé: 'Associeu-vos i sereu forts, instruïu-vos i sereu lliures, estimeu-vos i sereu feliços'.