Mur veïnal de Torrelletes
Castellet i la Gornal

Nucli de Torrelletes

Estructural
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Mur construït amb la tècnica de pedra seca. Assoleix una longitud de 181 m per una amplada d’ 1 m. Delimita i conté les terres del camp de conreu des del Km 8 de la carretera BV-2117 dins el carrer del Pou, a l’entrada de Torrelletes.

Informació proporcionada per Antoni Mayola i Joan Rovira

El camí veïnal de Clarina a Torrelletes forma part de la xarxa de comunicació que va sorgir per enllaçar els diferents nuclis de Castellet amb la carretera de Sant Jaume que comunica amb Vilafranca. El projecte va néixer l’any 1899 i estava dividit en tres trams: 1er. de La Gornal a Clariana, el 2on. de Clariana a Castellet i Torrelletes i el 3er. de Torrelletes a les Masuques i Sant Marçal. L’any 1915 es construeixen el 1er i 3er tram, mentre que el 2on. no es dur a terme fins l’any 1930. Per tal de dur a terme aquest 2on. tram l’ajuntament es posà d’acord amb els hisendats per la concessió de terrenys necessaris per construir noves entrades al nucli de Torrelletes i l’eixamplament de la via. Segons consta en una acta del ple de l’Ajuntament de l’any 1930: “ Los propietarios Sr. Romagosa y Sr. Altet cedent expontaneamente todo el terreno necesario que haya de ocuparse de su propiedad [...] A cambio de dichas cesiones de terreno el Sr. Antonio Romagosa pide se le constuya , por cuneta y cargo del ayuntamiento, un margen de piedra seca que abarque desde la curva del primer camino [...] y el Sr. Blas Altet se le construya un margen de piedra seca emplazándolo sobre el terreno fuerte hasta el límite superior en el camino Norte.”