Monument als Gegants de Dosrius
Dosrius

Carrer dels Rials - Dosrius
    Al sud-oest del casc antic, prop de l'encreuament amb la plaça de Catalunya

Ajuntament de Dosrius
    Adriana Geladó Prat

Monument aïllat situat damunt de la vorera del carrer, al costat de la riera de Rials i del pont d'entrada al nucli urbà. Està format per una basament de planta quadrada de granit polit, situat damunt d'un sòcol de ferro. Damunt del basament hi ha una estructura de ferro corten de planta circular i estructura troncopiramidal, rematada amb cinc puntes planes disposades a diferent alçada. Presenta una llegenda incisa a la cara orientada al carrer: "ALS NOSTRES GEGANTS / DOSRIUS 27-09-97".

El monument fou erigit l'any 1997 en commemoració de l'organització de la Ciutat Pubilla del Maresme a Dosrius, amb la participació desinteressada dels habitants i de les entitats del poble. Aquell mateix any la geganta Blanqueta fou proclamada Pubilla del Maresme.

Http://martivalentina.wixsite.com/dadesgegants/dosrius [Consulta: 11-05-2018].