Monument als Carreters
Santa Perpètua de Mogoda

XXI
    Joan i Norbert Lleixà
    Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda
    Goretti Vila i Fàbregas

El monument als Carreters es troba situat al mig d'una rotonda a l'entrada de Santa Perpètua de Mogoda, venint de la carretera de Sabadell a Mollet (B-140), davant del CEIP Santiga. Aquest va ser creat pels escultors Joan i Norbert Lleixà, pare i fill de Castellar del Vallès. Representa a mida real un cavall tirant d'un carro. L'obra va ser realitzada en quatre mesos amb gairebé 4000 ferradures, totes elles usades i procedents de particulars, de centres hípics de la zona, de cavalls de tir, de passeig i, fins i tot, de cavalls olímpics. Aquesta era la primera escultura realitzada amb ferradures i de grans dimensions que feien els artistes. La Societat de Carreters de Sant Antoni Abad va comptar amb un total de 315 contribucions entre entitats i particulars per al finançament del monument.

La societat de Carreters de Sant Antoni Abad va presentar el 12 de novembre de l'any 2006 el monument a l'homentatge als carreters, situat a la rotonda d'entrada a Santa Perpètua des de Sabadell. L'obra es va presentar en motiu del 90 aniversari de l'entitat perpetuenca, la més antiga del municipi, i va significar un reconeixement a la tasca feta per la Societat i un homenatge als orígens de la ciutat.

El monument als carreters, un homenatge a la Societat i als orígens de Santa Perpètua. L'Informatiu, 24.