Molí fariner de Sant Joan
Mediona

Camí de Can Verdaguer.
    Als afores (sud) del nucli urbà de Sant Joan de Mediona.

Inventari del Patrimoni Arquitectònic, 40595
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Edifici encaixat sota un cingle de roca i més elevat, per cota, de la riera de Mediona. Es nodria amb l'aigua d'un canal que partia de la resclosa dels rentadors i baixava fins a una bassa, que ja no es conserva, que permetia accionar els mecanismes rotatoris. Del conjunt, ocult en bona part rere la vegetació, n’és visible sobretot la sala de mòlta. És de planta quadrangular, alçada amb un aparell de blocs desbastats poligonals on els blocs de mida gran són falcats i anivellats per blocs més petits. S’hi accedeix mitjançant una porta rectangular de maons. A l’interior s’hi conserva la coberta de canó de pedra i, fins i tot, dues moles del molí. Per sota d'aquest nivells, segons informacions orals, encara es conserva la cambra que allotjava la maquinària.

El molí, que segueix la tipologia vigent a l'edat moderna, fou abandonat vers l'any 1920.