Molí del Sors
Taradell

Riu Gurri

XIV-XIX
    Es troba en estat ruïnós.
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Molí de planta quadrangular i dos cossos que es troba en estat ruïnós i cobert de vegetació. Conserva els murs perimetrals fets de pedra lligada amb morter, així com diverses obertures d'arc pla de pedra carejada. La coberta de dues vessants està esfondrada. A l'exterior s'hi observa l'obertura del carcabà.

Anomenat Molí del Sors o molí dels Sorts.

Està documentat des de l'any 1339 dins del Capbreu del senyor de Taradell. Pertanyia al mas Sorts o Horts de Seva. Va estar habitat fins a mitjans del segle XX.

Diversos autors (1984). Els molins de Taradell. Taradell: Publicacions Ajuntament de Taradell. Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic. Taradell (Osona). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya. PLADEVALL, A. (1995). Taradell: Passat i present d'un terme i vila d'Osona. I dels Orígens a finals del segle XVIII. Vic: Eumo Editorial, Taradell: Ajuntament de Taradell.