Molí del Cirera
Borredà

Al peu de la carretera C-26, al seu pas per Borredà, trencall senyalitzat a mà esquerre

Qualificat com a edifici d'Interès a les NNSS-2002
    IPA nº 3193; IPIC
    C. Sellés, R. Serra, P. Cascante

Edifici de planta baixa i tres pisos, cobert a dues vessants i amb el carener perpendicular a la façana, orientada a llevant. De la vella estructura del casal moliner només en resten part de la planta baixa on hi ha l'estructura del carcau i les moles; la resta de l'edifici correspon a les obres efectuades a mitjans dels anys vuitanta del s. XX amb l'objectiu d'adaptar-lo i ampliar-lo com a casa de colònies.

Propietat de la família de paraires de Cal Cirera, descendents del mas del mateix nom, és va construir al s. XVIII aprofitant que el molí veí del Tisoi quedà abandonat i aleshores els Cirera van comprar als Font el dret d'ús de l'aigua de la Ribera de Borredà o riu Merdançol.

AYMANÍ, G.(2000: 15-18) "Els molins hidràulics de la riera del Mergançol" a l'Erol nº 64, Berga.
    VV.AA. (1990): Borredà, Col·lecció Els Llibres de l'Àmbit, Àmbit de Recerques del Berguedà, Berga 1990.