Molí de la Barnola
Avinyó

450 m al sud-oest del Pont Nou

Està en un estat inicial d'enrunament
    Consmac, S.L. C/ de les Escoles,16 08251 - Santpedor
    Marc Cucurella Pinilla

Edifici de planta baixa i dos pisos amb una superfície aproximada de 624 m2. La coberta és de dues vessants que fan el desguàs a la façana principal i posterior. L'acabat exterior és de pedra vista amb restes d'arremolinat, la porta és amb llinda de pedra i les obertures són arrebossades. La façana principal és simètrica. Té volums adossats que es feien servir de coberts. A l'interior, part de la planta baixa té el sostre amb volta i a les plantes superiors és de cabirons. Se situa dins el Polígon industrial Molí de la Barnola.

La riera Gavarresa donava energia a dos molins importants al llarg del poble d'Avinyó: el molí del Verdaguer i el molí de la Barnola, pertanyents a les dues cases més importants de la zona. Tant un com altre edifici són aproximadament del mateix període. Els molins abastien un territori força ampli.

- TRESSERRA, Joan (prev.) (1932). Notes històriques de Sant Joan d'Avinyó, Manresa.