Molí de Dalt de l'Esquís
Taradell

Riera de Taradell

Està cobert de vegetació i l'interior és ple de deixalles.
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

El molí de Dalt de l'Esquís és un edifici del segle XIX. És de planta quadrangular i està format per la sala de moles i el carcabà. S'hi accedeix per la façana de migdia per un portal d'arc pla de pedra carejada, amb la llinda inscrita: AVE MARIA SIN PECADO CONCEBIDA 1801". La sala de moles està coberta amb volta de canó de pedra. En el lateral de llevant, sobre la obertura del carcabà, hi ha una petita finestra d'arc pla de pedra carejada. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter, i es troben revestits. La construcció està totalment coberta de vegetació.

Diversos autors (1984). Els molins de Taradell. Taradell: Publicacions Ajuntament de Taradell.