Molí d'Amunt
Vilanova de Sau

Pont de Malafogassa
    A la llera de la riera de Castanyadell, més amunt del molí de Malafogassa

Edifici en ruïnes, cobert per la vegetació i amenaça a desaparèixer.
    Joan Casas Blasi

Restes d'una construcció situada a prop de la llera de Catanyadell. Situat mes amunt que el molí de Molí de Malafogassa.
    És un edifici pràcticament en runes encara es conserven algunes obertures i l'alçada de les parets en alguns punts arriba als dos pisos que devia tenir originàriament. Tan mateix ha perdut completament la coberta.
    La vegetació ha anat cobrint gran part de l'estructura.
    La seva situació és idònia per a la instal·lació d'un molí, prop de la llera del riu des d'on recollir les aigües. No es pot distingir la presència d'elements del molí conservat degut a l'espessa vegetació a l'interior i exterior.

Segons la documentació escrita conservada a l'Arxiu Episcopal de Vic existeixen notícies històriques del molí ja al segle XVII

ORRA, Joan. Recull de l'Arxiu Episcopal de Vic. Inèdit. Vilanova de Sau. Inèdit.