Mirador del Perer
Sant Feliu de Codines

Cingles del Perer

Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

El mirador és una esplanada natural amb accés des de pistes i camins al voltant del mas el Perer. Des de dalt hi ha unes vistes espectaculars de gairebé 270º. De est a oest, es veu el Montseny i Sant Llorenç del Munt; a davant, la plana i la Serralada Litoral; als costats, turons i cingles; i, a sota, el poble de Riells del Fai i la vall del Tenes que entra fins al monestir de Sant Miquel del Fai.

També hi ha vistes dels cingles de Bertí amb el relleu abrupte del Turó de les Onze Hores, el castell de Clascar al seu darrere i Puiggraciós (808 m), isolat, a la seva dreta.

El balcó del Perer també és un mirador per descobrir el paisatge geològic de la zona i descobrir els diferents materials que els conformen, clarament diferenciats pels colors (gresos blancs a sobre i conglomerats vermells a sota). També és un lloc per a l'observació d'aus rapinyaires dels cingles, com ara els falcons o l'àliga cuabarrada. El roquerol, de la família de les orenetes, fa els nius als cingles i hi són presents tot l'any.