Mina i bassa de Cal Fàbrega
Súria

Cererols
    Al nord del nucli de Cererols

Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

En un costat d'una feixa de conreu al nord de Cererols hi ha una mina d'aigua i dues basses. La mina està construïda a la part inferior i és feta de pedra lligada amb morter. Presenta una boca amb llinda de pedra on hi consta: "AQUESTA OBRA LA FETA FE JOSEPH FABRAGA EN LO ANY 1736". Segueix aquesta construcció un mur de pedra seca amb un botador per accedir a una cota superior, on hi la les basses. Són fetes de pedra lligada amb morter i de notables dimensions, separades entre sí per un mur. La que hi ha sobre la mina està reforçada amb tirants, i l'altra té un rebaix per on s'omple de l'aigua d'un rec excavat al terreny natural. La part superior de la primera bassa està acabada amb rajols ceràmics.