Masoveria Casanovas
Les Masies de Voltregà

Masoveria Casanovas, Can Bondia. 08509 Les Masies de Voltregà.
    Carretera C-17, km 72-73

Reconstruïda fa uns anys.
    Natalia Salazar -ArqueoCat SL-

Masoveria pertayent a la Masia Casanovas. És de planta rectangular amb coberta a dues vessants de teula aràbiga i amb el carener paral·lel a la façana. A les façanes est i oest trobem porxades de dos pisos formades per un seguit d'arcs de quart de punt. Els murs són de pedra lligada amb morter de calç. Presenten arrebossat extern. Té tres plantes: baixa, pis i golfes.

Masoveria del mas Casanovas, un dels masos que apareix als censos pagats a la parròquia de Sant Esteve de Vinyoles, de voltants del 1750, on consten les famílies que s'havien repartit la baronia de Voltregà segons l'Acta de Concòrdia de 1701.

MOLAS, Núria; PUIGVÍ, Montse; SANITJAS, Joaquim (2004). Vint-i-cinc anys d'ajuntaments democràtics (1979-2004), Ajuntament de les Masies de Voltregà, pp.24-25.