Mas Vendrell de la Serra
Castellfollit de Riubregós

Serra de Cellers
    Al peu del camí traginer que anava de Torà a Pinós

Dolent
    L'edifici presenta un estat avançat d'enderroc, degut a l'exposició a la intempèrie i a l'afectació de la vegetació.
    Anna Camats Malet

Masia enrunada, de planta quadrangular (10x11 m) i de la qual encara són visibles algunes compartimentacions. Antigament tenia dues plantes, alçades completament amb un aparell de blocs de pedra desbastats (i alguns fragments de teula) lligats amb morter de calç. A la paret nord de l'edifici s'hi conserva un cup circular.

Segons FARELL (1994b:40) antigament havia estat un hostal, i es diu que va ésser abrandat, i convertit en un cau de facinerosos i dones de mal viure. Surt mencionat l'any 1744 a les capbrevacions al priorat de Santa Maria.

FARELL, Joan (1994b). Castellfollit de Riubregós. Vol II. Toponimia i vocabulari de la vila i el terme. Fundació Salvador Vives Casajuana.