Mas Maria
Cabrils

C. Mas Maria, s/n

Historicista
    Pla General d'Ordenació urbanística
    Ajuntament de Cabrils. C. Domènec Carles, 1
    Jordi Montlló Bolart

Masia molt reformada a mitjans del segle XX , seguint un estil historicista imitant les formes de les masies clàssiques. A la part posterior hi havia la masoveria i dues grans basses rectangulars.
    La masia consta de planta baixa, pis i golfes; la coberta és de teules a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. Està format per tres cossos perpendiculars a la façana i un pòrtic afegit a la dreta, amb arcades. A la façana lateral esquerra se li afegeix una torre de planta quadrada. Consta de planta baixa i tres pisos. La coberta és de teules a quatre vessants.
    El portal rodó adovellat, les dues finestres superiors d'arc conopial i les reixes de ferro forjat a les finestres de la planta baixa són els elements més destacats. Damunt mateix del portal hi ha una balconada de ferro. L'obertura de les golfes és de galeria catalana. Els angles de les façanes estan reforçats amb pedres escairades.
    La part dreta es troba fonamentada damunt un podi amb contraforts laterals per aplanar el terreny. Al darrera té cossos afegits.

La manufactura de tots els elements és molt moderna.

L'edifici actual, que imita una masia clàssica d'estil català és una obra de mitjans de segle XX, cap a 1940 o 1945. Abans hi havia una casa modernista que fou enderrocada per construir-hi aquest nou edifici. El nom antic pel que era coneguda la finca era Can Govern.
    Actualment el Mas Maria és la seu de l'escola municipal.