Llinda de ca l'Antònia Planas
Folgueroles

Carrer de la Ricardera, 7
    A la banda de tramuntana del nucli urbà, davant de l’encreuament amb el carrer de les Guilleries

Estructural
    Adriana Geladó Prat

Llinda monolítica de pedra rossa de Folgueroles, situada en el portal de la façana principal de la casa i sostinguda pels brancals de l’obertura, que estan bastits amb carreus de pedra. Està gravada amb l’any 1733 i una franja horitzontal central en baix relleu gravada amb la inscripció “AVE MARIA PURISIMA” i decorada amb el monograma de Jesucrist “IHS” coronat amb una creu llatina, com a símbol del Calvari on fou crucificat.

És probable que el baix relleu horitzontal del portal d’accés sigui conseqüència de la mutilació que patiren la major part de les llindes del poble que tenien elements de connotació religiosa, durant el conflicte bèl·lic de la guerra Civil espanyola (1936-1939). Un cop finalitzat el conflicte, molts d’aquests símbols foren gravats de nou.