Llegenda del Rector de Cabrera
Vallbona d'Anoia

Vallbona d'Anoia

Tradició oral
    XVI-XX
    Núria Cabañas

Segons la llegenda el rector de Cabrera havia intentat baixar diverses vegades a la rectoria de Vallbona per quedar-s'hi, no obstant, la gent del municipi de Cabrera sempre ho havia impedit. Una nit de forta tempesta va baixar cap a Vallbona d'amagat emportant-se amb ell el Santíssim Sagrament. Al ser una nit fosca de pluja cap veí de Cabrera el va parar. A parti d'aquella nit la parròquia de Cabrera va passar a ser sufragània de Vallbona

L'any 1508 el rector Albert Sescorts va ser l'últim que va habitar a la parròquia de Cabrera. L'any 1508 es va traslladar a la parròquia de Vallbona convertint així la parròquia de Cabrera sufragània de Vallbona d'Anoia.

AVINYÓ, MOSSÉN JOAN. (1909): Monografía histórica del Castell de Cabrera y poble de Vallbona en el Panadés. Igualada.