Litografia de Dalí
Sant Martí de Tous

  Anoia
  Ajuntament - Plaça de la Independència, 1. Nucli urbà.
  443

  Coordenades:

  41.56096
  1.52361
  376890
  4602084
  Número de fitxa
  08226 - 89
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Objecte
  Contemporani
  Surrealisme
  Segle
  XX
  Any
  1978
  Salvador Dalí
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Restringit
  Ornamental
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Sant Martí de Tous
  Autoria de la fitxa
  Núria Cabañas

  Litografia de Salvador Dalí realitzada l'any 1978 que mostra la figura del Quixot sobre el cavall mirant a l'esquerra. A la part inferior hi ha representat un sol amb les quatre barres a l'interior, al·legoria del diari "El Sol de Tous", i novament un Quixot, més esquemàtic i mirant a la dreta, que porta una llança que punxa un segon sol, al·legoria del diari "El Sol de Madrid". A la part superior d'aquest sol s'hi llegeix "El sol de Tous i el de Madrid". A la part inferior del sol hi ha escrit "El sol de Sant Martí de Tous" l'any i la firma de Dalí.

  Es conserva a l'Ajuntament

  En motiu de la celebració del Mil·lenari de la fundació de Sant Martí de Tous, un membre de la Comissió de Cultura es cita amb el pintor Salvador Dalí i posteriorment concreten una nova cita al Museu Dalí on li narren diverses anècdotes entre les quals destaca l'existència d'un diari a Madrid amb el mateix nom, "El Sol de Madrid", anècdota que va inspirar el contingut del dibuix a la litografia que va lliurar al poble de Sant Martí de Tous el 16 de maig de 1978.

  El Sol de Tous: Butlletí Informatiu del Mil·lenari. Edita: La comissió del Mil·lenari de Sant Martí de Tous. Juny 1978. Núm. 4