Les cases dels enginyers
Vilanova de Sau

Sant Romà Nou
    Emplaçament
    Trencant a la dreta del quilòmetre 18,7 de la carretera que porta al pantà de Sau. A d'alt d'un turó

41.96485
    2.41064
    451164
    4646042
    08303 - 178
    1951
    Regular
    El seu estat d'abandó fa que hagi crescut vegetació en algunes parts i els finestres i portes estiguin deteriorades
    Sense accés
    Joan Casas Blasi

Conjunt de construccions o xalets situats al capdamunt d'un turó que mira al Pantà. Està format per un conjunt de més de 6 cases amb la coberta a doble vessant i construïdes a la vora del camí.
    Són construccions relativament modernes que foren utilitzades pels enginyers que treballaren a la construcció del pantà. Al seu voltant s'hi troben altres equipaments com la nova església de Sant Romà i una caserna de la guàrdia civil abandonada

Aquestes cases formaven foren construïdes i habitades pels enginyers que formaven part de la construcció del Pantà de Sau a mitjans del segle XX