La Morella
Mediona

Reformada
    Fitxa ARQ086 del Catàleg de béns a protegir del POUM
    Residencial - productiu
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Masia de planta quadrangular amb planta baixa i pis amb coberta a doble vessant de teula àrab i el carener paral·lel a la façana. Té el ràfec decorat amb una imbricació de rajol i teula ceràmica. L’accés al petit edifici original és fa per un portal d’arc de mig punt, sobre el qual hi ha dos balcons amb balustrada de ferro forjat.

Al mas original s’hi ha adossat un volum quadrangular de tres nivells, que està rematat amb una terrassa amb balustrada ceràmica a doble nivell. Té totes les obertures són rectangulars, d’obra i per la tipologia de l’edifici, es podria datar vers el segle XIX.

Edificació possiblement vinculada al creixement del municipi cap a finals dels segle XVIII amb l’extensió de la vinya per la producció d’alcohol per exportar a Holanda i Amèrica. Aquest creixement es consolidà durant el segle XIX amb l’augment del preu del vi, degut a l’arrasament de les vinyes franceses per la fil·loxera.

És propietat dels Ferrer els mateixos de la Freixeneda que van muntar el negoci dels Freixenet ara venut a una empresa alemanya.