La Masia
Mediona

Al nord de Sant Joan de Mediona.

Neolític
    Edats dels Metalls
    LV-XVIII aC i XII-XVIII dC.
    Regular
    L'establiment de l'estat de conservació d'un jaciment és problemàtic, ja que tan sols una intervenció pot verificar si hi ha nivells arqueològics intactes.
    Fitxa PAP 056 del Catàleg de Béns a Protegir inclòs al POUM.
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Conjunt de restes arqueològiques ubicades a l’entorn de les ruïnes de l'antiga casa de pagès de «la Masia».

Les restes de cronologia més antiga són indústria lítica en sílex de cronologia neolítica-eneolítica localitzades en superfície. El conjunt més abundant és el d'època medieval i moderna: sigui a l’entrada d’una cavitat artificial, sigui en superfície dels camps, s’hi localitzen restes de ceràmica grisa medieval, ceràmica amb vidrat blanc, verd i blava catalana i vidres. Aquest darrer conjunt és relacionable amb el mateix funcionament del mas.

El jaciment fou prospectat i excavat per aficionats als anys 1980.