La Família
Granollers

Abstracció
    Xavier Corberó
    Ajuntament de Granollers
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

Conjunt escultòric, emplaçat al Parc del Congost, format per quatre figures de pedra basàltica negra que representen una família de tres adults i un menor, amb una pedra rodona que fa de pilota. La figura més petita té els peus ben definits. Es tracta d'escultures pertanyents a una sèrie molt típica de Xavier Corberó al llarg de la dècada de 1990. El conjunt està situat en un espai de lleure que s’integra perfectament a l’entorn natural del parc.

L’encàrrec d’aquesta escultura per part de Granollers va coincidir amb una etapa en què Xavier Corberó realitzava un tipus d’escultura monumental. Va ser a inicis de la dècada de 1990 quan Corberó col·laborà amb la campanya de l’Ajuntament de Barcelona per dotar la ciutat de diverses escultures públiques. Concretament, coordinà l’arribada d’obres d’artistes de reconegut prestigi com Richard Serra, Botero, Lichstentein, Anthony Caro o Claes Oldenburg, entre d’altres.