La Creu Trencada
Subirats

A la carretera de Sant Sadurní a Torre-ramona

Ajuntament de Subirats
    Oriol Vilanova

Creu de terme de ciment, que fa de fita que limita el terme municipal de Subirats amb el de Sant Sadurní d'Anoia. La creu està enclavada en una base troncocònica feta de pedres de tamany irregular lligades amb morter; aquest basament està recobert de ciment on, a la banda més propera a Sant Sadurní es llegeix una inscripció commemorativa, on es llegeix: "Restaurada en la celebració de les Constantinianes. Any 1913".
    Sobre aquesta primera base, que es recolza directament a terra, hi ha una segona base, circular i molt més petita, de ciment, sobre la qual hi ha enclavada la creu, la columna de la qual es divideix en dos cossos: l'inferior, de planta octogonal recolzat sobre una cúpula que fa de peu de la creu; i un cos superior, que és la creu pròpiament dita, amb les seves puntes lobulades.

Aquesta creu fou restaurada l'any 1913, tal i com recorda la inscripció que hi ha al basament.