La Casa Gran
Sant Pere de Ribes

C. Racó, 12/ C. Palou, 9

Barroc
    Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

La masia coneguda com la Casa Gran està situada al nucli de Palou. És un edifici aïllat de planta basilical i tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis es composa simètricament segons tres eixos, definits per obertures d'arc pla arrebossat, excepte el portal, que és d'arc de mig punt adovellat. Els finestrals del pis tenen sortida a balcons de baranes forjades. A les golfes hi ha tres petits pòrtics d'arc de mig punt. A la resta de façanes les obertures són d'arc pla arrebossat i es troben distribuïdes de forma aleatòria. L'acabat exterior és arrebossat i pintat de color blanc a la façana principal i de color terrós a la resta. La casa es troba frontalment tancada per un baluard, obert amb una portalada de pilars ceràmics.

Al cadastre de l'any 1730 hi consta la Casa Gran, habitada per Pere Puig. Més endavant. segons consta en el llibre d'Apeo de l'any 1847, la masia pertanyia al marquès de Sant Mori, Diego de Moixó i Cerdà, qui també era propietari de La Torreta.