Joc de pilota o frontó
Pujalt

Plaça de l'arbre. Pujalt

Costumari
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Segons tradició oral, el joc de la pilota es jugava on actualment hi ha la plaça de l'arbre, ja des del segle XVII, moment en que es construí la línia de pedra arenisca de color marró clar situada a la banda sud de la plaça i que marca la línia de joc. A la pedra central hi ha inscrita la data de construcció però es troba en molt mal estat de conservació.

Al joc s'hi jugava amb una pilota feta de llana la qual es colpejava amb la mà vers la paret i per damunt de la línia. Sovint s'hi jugaven diners els quals es dipositaven a un petit orifici situat a la façana.

TORRESCASSANA, J.M; TORRESCASSANA, E. (1988). Inventari toponímic del poble de Pujalt. Butlletí Interior de la Societat d'Onomàstica.